Categories
בלוג

מאגרי מים במפעלים

הם חלק אינטגרלי מתהליך הייצור, וככאלה עליהם להיות נקיים ומטוהרים לפני השימוש בהם. מים שאינם נקיים עלולים לגרום לתחלואה בתפוצה רחבה, בעיקר אם הם משמשים בתעשיית המזון. מפעלים ובתי חרושת מחזיקים במאגרי מים גדולים, ועליהם לדאוג לניקוי וחיטוי תקופתי על מנת לשמור על איכותם.

-מאגרי מים בבניינים משותפים מיועדים להעלאת לחץ המים לקומות הגבוהות. על מאגרי מים אלה אחראים חברי הוועד כחלק מכשירות הציוד המשותף בבניין. מאגרים אלה נדרשים לעבור בדיקה תקופתית וחיטוי כדי לוודא שהם תקינים ושלא חדרו אליהם מזהמים, מכרסמים או לשלשת יונים.

מאגרי מים במשרדים יכולים להיות מתקני הקפה, המים החמים והמים הקרים ויכולים להיות גדולים ומרכזיים יותר. גם הם נדרשים לעבור ניקוי וחיטוי כדי לשמור על איכות המים המספקים מי שתייה לאנשים רבים.

איך מתבצע ניקוי וחיטוי מאגרי מים?

אופן ניקוי וחיטוי המים הוא תהליך המתחיל בראש ובראשונה מריקון המכלים או המאגרים ובדיקתם. יש צורך לנקות אותם באופן יסודי בעזרת מכשור או מברשות קשות להסרת כל הלכלוך שנדבק לדפנות. יש לוודא שאין חורים או נזק אחר במאגרים, העלול לגרום לכניסת מזהמים. אם נמצא נזק בדפנות המאגר, הוא יתוקן לפני החיטוי.

לאחר שהתשתית נמצאה תקינה, מתחילים בחיטוי. ההליך מבוצע על ידי בעלי מקצוע שעברו הכשרה מיוחדת ובעלי רישיון לבצע חיטוי. השימוש בחומרי החיטוי חייב להיעשות על ידי מי שהוכשר לכך, שכן מדובר בשימוש בחומרים כימיים שיש להיזהר ולדעת את הכמות הנדרשת ואופן הטיפול על מנת למנוע הרעלה.

אם אתם חשים שמי השתייה אינם כתמול שלשום, אם אתם יודעים שהמים לא נבדקו זמן רב, אל תחכו ופנו אלינו לימית חיטוי מים ונגיע לבדוק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *